fbpx

Här kommer en filosofisk fråga direkt från sjukstugan i Ödeshög. Kan vi filosofera lite tillsammans? Om frihet? Men inte hur stort som helst utan lite riktad filosofi. Lite begränsad, för att såna här ämnen kan bli astronomiskt stora annars.

Om jag hade skrivit ett inlägg om enbart frihet som tema hade det kunnat bli en mindre bok. Så därför vill jag skriva om två friheter. Inte dubbelt så mycket alltså, utan smalare fokus.

Vi slänger oss ofta med ordet frihet, men vad menar vi egentligen? Jag tycker ett intressant sätt att reflektera över det ordet är frihet till eller frihet från. På engelska funkar det lite bättre:

Freedom to.

Freedom from.

När är jag fri till något? När är jag fri från något? Hur blir jag fri till att…? Fri från…? Om du tänker på frihet utifrån dessa två fokus, vad dyker upp i ditt huvud?

Låt oss tänka tillsammans. Skriv dina reflektioner i en kommentar här nedan om du vill.

Ha en superfin dag!

/p

Ett svar

  1. Frihet för mig är att äntligen inte tänka på vad andra tycker och tänker om mig utan går min egen väg. Det är frihet. Och att ha blivit modigare och våga göra saker. Det är frihet. Att sätta mig i bilen och köra en roadtrip med radion på, ibland utan mål. Det är frihet. Att verkligen se och bry mig om mina medmänniskor och lyssna in. Det är frihet. Man får så mycket tillbaka…

Kommentera något på denna text...

Dela detta inlägga:

Relaterat innehåll