fbpx
man in gray shirt looking at city buildings

Två ord för 2022 (del 1)

Tålamod och motstånd, det är mina två ord för 2022. Det första ordet – tålamod – kanske är lite mer uppenbart än det som kommer i andra delen. Jag tycker tålamod får ta mycket skit i det samhälle vi skapat. Nästan varje dag tänker jag på hur människor levde förr i tiden. Faktiskt nästan varje dag tror jag. Det slår mig ofta att jag sitter och funderar på hur folk gjorde i olika situationer.

Och en sak som slår mig är att saker och ting måste ha tagit mycket längre tid. Transport och kommunikation till exempel. Det vi får uträttat på en dag nuförtiden tog ofta flera dagar, veckor eller år. Skriva brev, träffa någon som bodde en bit bort. För att inte tala om att åka till ett annat land eller ta del av de senaste nyheterna.

Det finns mycket att säga om det där, men jag kommer ofta fram till att mitt tålamod inte är i närheten av den kvalitet av tålamod som människor förr i tiden måste ha haft. Människor måste ha varit så imponerande okej med att bara sitta och vänta. Låta tid gå.

Så för år 2022 vill jag träna mig i det. Att låta tid ha sin gång. Att våga vänta och invänta. Att sitta ner och inte göra någonting, bara för att det är vad jag borde. Även tålamod att läsa böcker eller längre artiklar i tidningar. Tålamod med livet i stort som smått. Vad tycker du? Tycker du tålamod är svårt eller utmanande? Kommer det mer naturligt för dig? Kommentera gärna här nedanför.

Nästa ord – motstånd – kommer i nästa del. Stay tuned 🙂

/p

2 svar

  1. Tålamod är absolut någonting som är utmanande. Så fort det dröjer när en internetsida laddas eller någon pratar sakta under ett möte känner jag en irritation över detta. Tack för påminnelsen om att träna på att ha tålamod och att fundera på hur saker och ting gjordes förr i tiden.

    1. Tack för respons Malin! Jag håller verkligen med. Internet har nog bidragit med en helt ny typ av tålamodsträning för oss alla.

Kommentera något på denna text...

Dela detta inlägga:

Relaterat innehåll