fbpx

Det nya året närmar sig med stormsteg. Tolv månader ligger bakom och något nytt väntar på andra sidan nyårsafton. För mig är nya år alltid lite dubbelt. På ett sätt förändras allting. Ett nytt år är som ett oskrivet ark, en filmpremiär eller kanske som att träffa och lära känna en ny person. Det är spännande och stort.

Men på ett annat sätt förändras ju ingenting, egentligen. Vintern är fortfarande mörk och kall. Dagen efter nyårsafton är inte så annorlunda mot själva nyårsafton. Livet fortsätter. Det är också lite skönt på ett sätt, att det inte behöver vara så dramatiskt med ett nytt år.

Samtidigt kan jag ta chansen att göra något nytt av det nya, så känner jag ofta. Att ställa in sinnet och kroppen på att något faktiskt är nytt. Så i mitt sista blogginlägg för detta år vill jag dela med mig av tre vägledande frågor för 2024. De kanske är nya för dig, eller gamla. Det spelat ingen roll. Det viktiga är att det går att göra något nytt med hjälp av dem. Tre frågor som kan visa vägen lite grann. Frågor som jag själv ofta kommer tillbaka till i min egen reflektion om livsvägen.

Jag kommer inte ägna detta blogginlägg åt att förklara eller vrida och vända på dessa tre frågor utan här kommer de, helt enkelt. Ta med dem på din livsvandring om du vill, dela med dig av dem till någon du bryr dig om, eller låt de bara glida förbi som vattnet i en vinterbäck.

  1. Vad värderar jag mest?
  2. Vad vill jag helst?
  3. Vad tror jag på, egentligen?

Och till sist vill jag önska dig god fortsättning och ett riktigt Gott Nytt år!

/Peter

Kommentera något på denna text...

Dela detta inlägga:

Relaterat innehåll

Att ta igen sig handlar om att ta ut sig

Det slog mig i den eviga staden.

Både min fru och jag hade haft en hektisk tid. Mycket med jobb, barnen, plugg, fritid etc. Ibland bär livet iväg med en på ett nästan kusligt sätt. Och plötsligt befinner man sig kanske på en plats som inte känns helt hållbar.

Då åkte vi till Rom, den eviga staden.

Läs mer...