fbpx

NFT och en helt ny värld…?

Nu har det gått några veckor sen jag publicerade min första NFT-samling – Seeds of Tomorrow. Jag säger första för att jag tror att detta kommer bli en stor grej för mig och mitt skapande i framtiden. Jag hade funderat på det länge och tillslut kunde jag inte längre låta bli. Så var det. NFT är något nytt för de flesta, men för mig har det funnits med i skapar-tankarna åtminstone sen starten av 2021.

Men det är så mycket mer med NFT än bara en ny hype (som nästan inte ens nått Sverige ännu). Visst är det roligt med hypen och att folk verkar sälja digitala konstverk hit och dit för miljontals dollar. Det är spännande, men det är också klart att vi är inne i en hype, en bubbla. Jag tror kanske inte ens att bubblan kommer nå Sverige på riktigt innan den går sönder. Men den hype vi ser just nu är bara början på en ny värld. Det är lite så jag ser det och därför finns det så många anledningar att båda skapa något och lära sig så mycket man kan om det.

Så vad är det man ska lära sig om då? Ja, hela grunden för NFT finns i blockkedja och kryptovalutor. Om man är helt ny på området bör man nog googla de nyckelorden. Sen tycker jag man ska ta sig en titt på sajter som opensea.io och rarible.com bara för att få en liten idé om vad allt detta handlar om. Jag la också en länk till Breakit här på min startsida och en artikel som jag tycker förklarar allt rätt bra. Sen finns det oändligt med bra info på Youtube, det mesta som har hög kvalitet är dock på engelska än så länge. Kolla också in podden De kallar oss krypto. Det är utan tvekan den bästa infokällan på svenska för allt som rör krypto och NFT i nuläget. De har också en bra “Kryptoskola” utspridd i avsnitten.

Detta med NFT, kryptovalutor, blockkedja och digitala plånböcker är något jag tror kommer vara en stor och självklar del i våra liv inom en snar framtid. Inte minst för oss som gillar att skapa kommer den digitala (och fysiska) världen att öppna upp sig ännu mer i och med detta och möjligheten att stötta sina favoritkreatörer utan mellanhänder kommer bli standard. Det är vad jag tror. I nuläget är det lite uppförbacke, inte minst i Sverige, men det kommer släppa mer och mer tror jag. Många tänker på NFT i nuläget ungefär som internet var 1992 typ. USA brukar vara några år före, sen händer det även för oss. Åsikterna går hit och dit om hur mycket det egentligen kommer betyda och vad som kommer att hända. Jag tänker på teknik som en “one way street”. När vi kommit så här långt med något som NFT, då finns det ingen väg tillbaka.

Så, med detta inlägg vevar jag igång min blogg igen. Yay! Vi får se hur mycket bloggande det blir. Men skrivandet på regelbunden basis har jag saknat. Om man vill veta mer om NFT och annat som jag sysslar med får man gärna hänga med i min grupp på Discord. Där kan vi mötas lite enklare och diskutera saker hit och dit.

Ha en fortsatt fin vecka! 🌱
/p

Kommentera något på denna text...

Dela detta inlägga:

Relaterat innehåll